Rillette: Snit æble og rødløg i små tern og hak dilden fint. Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med æble, rødløg, dild og lidt revet citronskal. Pluk laksen i små stykker ned i cremen og vend forsigtigt rundt. Smag til med citron (både saft og skal), salt og peber.
Brød: Rist brødskiverne sprøde. Form rilletten til ”æg” med en ske og anret ”æggene” på brødet.
Salat: Fjern den træede ende på aspargeserne ved at brække dem af. Skær aspargeserne i 2 cm lange skrå stykker og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Køl dem af under den kolde hane og dryp godt af. Kog æggene ”smilende” (7-8 min.) og pil dem forsigtigt. Rist baconen sprød og dryp af på køkkenrulle. Skyl den blandede salat rigtigt godt og dryp den af. Skær den pillede avokado i skiver og halver cherrytomaterne.
Samling: Bred salaten ud på et stort fladt fad og fordel asparges, avokado, tomater og bacon henover. Dryp med lidt olie og rødvinseddike og krydr med salt og peber. Læg halverede smilende æg og brødskiverne med laks på toppen og server straks sammen med en god kølig hvidvin og evt. lidt nye kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften