0
Ristet bundgarnsmakrel/kullerfilet med grapesalat

Ristet bundgarnsmakrel/kullerfilet med grapesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand i ca. 15-20 min.

Salat: Salaten og lucernespirerne skylles og anrettes på et fad med 1 stk. grape skåret i både (uden hinder), samt halve cherrytomater og fintskåret fennikel. Saften fra den anden grapefrugt, lidt sukker, salt og peber røres sammen og hældes over salaten.

Bundgarnsmakrel: Fileterne halveres og skindsiden ridses. Hæld lidt olie på en meget hed pande og læg fileterne på med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber og steg dem kun på skindsiden i 3-5 min. - indtil kødet er næsten helt gennemstegt. Tag fiskene af panden og lad dem hvile i ca. 3 min. Makrelfileterne anrettes ovenpå salaten.

Server retten med godt brød og nye kogte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften