0

Ristet doradefilet med balsamico og hjemmelavet pesto på salat af aubergine, bøffelmozzarella og bøftomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Kom basilikummen (bredbladet persille eller ramsløg kan også bruges!) i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, pinjekerner, parmesanost, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt olivenolie til pestoen er cremet og smag til.

Salat: Skær auberginen i halve tykke skiver, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Grill dem på en grillpande til de er møre og godt gyldne. Skær mozzarella og tomat i tilsvarende skiver og taglæg dem direkte på tallerknerne. Dryp med lidt olie og krydr let med salt og peber.

Fisk: Dup fileterne tørre, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr kødsiden med salt og peber. Kom lidt olie på en pande og varm det op ved middel varme. Læg fileterne på og steg dem i 5-8 min. (afhængig af tykkelse) til skindet er sprødt og gyldent. Vend fileterne, tilsæt balsamico og honning og ryst panden forsigtigt så det fordeler sig. Lad det simre et øjeblik til balsamicoen er kogt ind om fisken og anret så fileterne ovenpå aubergine-tomatsalaten (skindsiden nedad). Top med en god skefuld pesto og server straks.

Server sammen med ristede grønne asparges, en stor skål sprød grøn salat og groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?