0

Ristet fjæsing med marokkansk-inspireret topping og sød kartoffelmos med flødeost og karry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mos: Skrub kartoflerne, læg dem i en bradepande og bag dem helt møre i 40-50 min. (afhængig af størrelse). Halver dem, skrab kødet ned i en kasserolle og mos det sammen med revet ingefær, karry (mængde efter smag og behag) og flødeost. Varm mosen forsigtigt igennem og smag til med salt og peber.

Topping: Smelt smørret, rør presset hvidløg, fintrevet skal fra hele citronen, finthakket koriander, harissa, et godt nip salt og lidt peber i og smag til.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr med salt og peber. Varm et skvæt olie op på en pande og steg fileterne sprøde på skindsiden. Vend dem kortvarigt og steg dem på den anden side i ca. ½-1 min. til kødet lige er mørt.

Anretning: Fordel mosen på midten af tallerknerne og bred den ud i en cirkel. Fordel fjæsingfileterne oven på og top med en god skefuld af smørblandingen.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og en kold yoghurtdressing.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?