0
Ristet frisk torskerogn med stegte kartofler og kryddermayonnaise

Ristet frisk torskerogn med stegte kartofler og kryddermayonnaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mayonnaise: Hak tomaterne helt fint og rør dem med mayonnaise og finthakket persille. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Torskerogn: Pak rognen ind i pergamentpapir og stanniol. Kog den i rigeligt vand tilsat 1 skive citron, 1 laurbærblad, 1 pillet løg, 5 sorte peberkorn og salt. Rognen lægges forsigtigt ned i det kogende vand og simrer lige under kogepunktet i 30-45 min. alt efter størrelse. Lad rognen køle af og skær den i tykke skiver. Smelt smørret på en pande og rist rognskiverne gyldne deri.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i små tern. Varm olien godt op på en pande, kom kartoffelternene ved og rist dem sprøde, møre og gyldne. Krydr med salt og peber undervejs.

Server den ristede torskerogn på skiver af godt groft rugbrød pyntet med et par salatblade. Server mayonnaisen, de råstegte kartofler, skiver af citron og evt. grillede squash og champignoner med hvidløg til.

Hvad med også at prøve?

Hele kogte hummere

Vi får vores flotte friske sorte hummere fra Jegindø i Limfjorden. Det er en sand luksusspise som bare MÅ prøves.

799 kr. Inkl. fragt
Se mere

Krabbekløer

Juhu, så er der igen friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby. Men det er dog stadig i små mængder. Helt friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby.

299 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?