0

Ristet havtaske med rosmarin/hvidløgsolie og pasta og bønner i fyldig grøntsagspuré

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Olie: Hak 1 fed hvidløg og rosmarinbladene helt fint og læg dem i en lille kasserolle sammen med ¾ dl olie. Varm det op ved middel varme. Det begynder langsomt at syde og når olien er bruset af, er den færdig. Hæld den i en lille skål og køl den lidt af.

Pasta/bønner/puré: Rens skalotteløg, gulerod, bladselleri, 2 fed hvidløg og persille og hak dem groft. Læg dem i en foodprocessor og kør dem sammen til en fin ensartet "rasp". Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter grøntsagerne deri sammen med chiliflager og et godt nip salt til de begynder at tage farve og sætte sig let på bunden. Tilsæt tomatpuré og sauter den med i 1 min. Tilsæt 1½ dl vand og lad det simre videre til vandet er kogt næsten væk. Rør drænede hvide bønner og 4 dl vand i og lad det simre i 15-20 min. Kog imens pastaen knapt al dente (ca. 2 min. kortere end anvist på emballagen) i velsaltet vand . Hæld halvdelen af puréen i foodprocessoren og kør det helt glat. Hæld det tilbage i gryden sammen med pastaen og 1-1½ dl af pastavandet og lad det simre videre til pastaen er al dente. Smag til med salt og peber og server straks.

Fisk: Puds havtaskehalen for sener og skær kødet fri af den bruskede rygrad med en skarp kniv. Skær hver filet i ca. 3 cm tykke skiver og flad dem en smule ud med en kødhammer eller lignende. Vend dem i hvedemel krydret med salt og peber og steg dem gyldne og møre på en pande i lige dele smør og olie - 3-6 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Anret pastablandingen i varme dybe tallerkner, top med fisken og dryp krydderolien over.

Server straks sammen med godt brød og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?