0

Ristet havtaskehale på bund af knuste nye kartofler med oliven, krydderurter og kapers, tomatkompot og balsamicoglace

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Halver tomaterne, fjern stilken og skær resten i små tern. Pil 2 rødløg og skær dem i tilsvarende tern. Pil 2 fed hvidløg og snit dem i tynde skiver. Kom det hele i en kasserolle sammen med sukker, rødvinseddike, paprika, et nip salt og peber. Lad det simre under låg i 20 min. Tag låget af og lad det simre videre i ca. 20 min. til kompotten er kogt ind til en tyk og tæt konsistens. Smag til og lad kompotten køle ned.

Fisk: Befri halen for hinder og skær kødet fri af benet i lange fileter. Krydr hver filet med lidt salt og lad dem hvile i 10 min. ved stuetemperatur. Dup fileterne tørre og brun dem på alle sider i lidt olie på en pande. Læg dem i et ovnfast fad og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 7-12 min. (afhængig af tykkelsen på fileterne) til de er akkurat møre. Lad dem hvile tildækket i 5 min. og skær dem i tykke skiver ved servering.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand tilsat 2 hele fed pillede hvidløg. Hak imens 1 (lille) rødløg fint. Skyl og pluk krydderurterne (fx basilikum, persille og purløg). Hak både krydderurter og oliven groft. Hæld vandet fra kartoflerne (de skal blive i gryden) og lad dem dampe tørre. Fjern hvidløgsfeddene, tilsæt olivenolien og knus kartoflerne groft med en gaffel. Krydr med salt og peber, vend rødløg, krydderurter, oliven og kapers i og smag til. Server straks!

Anretning: Fordel kartoflerne midt på hver tallerken. Skær fisken i tynde skrå skiver og anret dem oven på. Top med en skefuld kompot og dryp balsamicoglace rundt om.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?