Sauce: Snit rødløget i tynde skiver og skær tomaterne i grove tern. Varm lidt olie op på en pande og sauter løgene gyldne deri. Kom tomater og de 3 slags nødder i og rist yderligere 2-3 min. Kom ½ dl vand og allehånde ved, krydr med salt og peber og lad det simre 5 min.
Fisk: Dup hornfisken tør, skær den i 10 cm lange stykker og vend den i mel, salt og peber. Varm godt med olivenolie op på en pande og rist fiskestykkerne hurtigt sprøde. Læg fiskene på fedtsugende papir, inden de anrettes i et ildfast fad. Fordel saucen over fiskene og bag dem ved 175°C i ca. 10 min.
Bønner: Nip bønnerne og kog dem netop møre i letsaltet vand, ca. 5-7 min. Rør imens 2 spsk. olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber sammen og vend de afdryppede bønner heri. Anret dem i en skål og lad dem køle lidt af. Snit skalotteløget i fine ringe og fordel dem over bønnerne. Dryp yoghurten henover lige inden servering.
Server retten med fx små kogte kartofler og godt groft brød til.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften