0

Ristet knurhane med blomkålspuré og fin blomkålssalat med nødder, tranebær og krydderurter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Halver blomkålshovedet og skær buketterne af helt inde ved stokken. Kasser stokken og del blomkålsbuketterne i 2 lige store portioner – én til puré og én til salat.

Puré: Kom blomkål, mælk og et lille nip salt i en lille kasserolle, kog det op og lad blomkålen simre delvist tildækket i ca. 5 min. til kålen er godt mør. Hæld mælken fra - men gem den til purering - og tilsæt 2 spsk. smør og en smule citronsaft til buketterne. Blend det helt glat med en stavblender og tilsæt mælk efter behov til konsistensen er blød og cremet. Smag til og hold puréen lun indtil servering.

Salat: Skær stænglerne på hver blomkålsbuket af helt oppe under blomsten og gem stænglerne. Del "blomsterne" i helt fine buketter og læg dem i en skål. Hak tranebærrene fint med en skarp kniv og læg dem i skålen. Hæld pistacienødder og mandler i en foodprocessor, hak dem til en fin rasp og hæld raspen i skålen. Kom alle de afskårne stængler i foodprocessoren og hak også dem til en helt fin raspkonsistens. Hæld den i skålen sammen med finthakket mynte, finthakket persille, 1-2 tsk. fintrevet citronskal og 1-2 spsk. olie og vend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fisk: Dup fileterne tørre og krydr dem let med salt og peber. Varm lige dele smør og olie op på en pande ved middelhøj varme og lad det bruse af. Læg fileterne på med skindsiden nedad og rist dem gyldne og let sprøde (ca. 3-4 min). Vend dem forsigtigt og steg dem videre i 1-2 min. til de lige er møre.

Anretning: Bred blomkålspuréen ud i dybe tallerkner som en lille rede og fyld den med blomkålssalaten. Top med de gyldne fileter og server straks.

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde og en sprød grøn salat med klassisk mormordressing.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?