0
Ristet kulmule med asparges, oliven, hasselnød, citron og kørvel

Ristet kulmule med asparges, oliven, hasselnød, citron og kørvel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Asparges: Både hvide og grønne asparges kan benyttes. Hvide asparges skal skrælles, grønne kan bruges som de er. Gældende for begge er at det nederste stykke skal skæres væk, da de er træge.

Aspargsene koges i lidt vand tilsat en smørklat, 1 tsk salt og lidt peber samt en citronskive. De skal småsimre i ca. 5-6 min. Hæld herefter vandet fra.

Sauce: Ca. 25 g smør, hasselnødder og oliven kommes i en gryde. Smørret varmes langsomt op til det bruser og tager lidt farve. Saucen krydres med lidt salt samt kød fra 6-8 citronbåde uden skind og hinder lige inden servering.

Ristet kulmule: Kulmulen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet får en mælkehvid farve. Så er kulmulen klar til servering.

Server retten med nye kartofler, dampede asparges samt sauce. Pynt med kørvel.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.