0

Ristet multefilet med aspargessauté og citronsauce med dijonsennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauté: Bræk den træede del af aspargeserne og snit resten i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Skær baconen i 1 cm brede stykker på tværs af skiverne og rist dem gyldne på en tør pande. Hak imens skalotteløgene fint. Tag baconen af, men lad fedtet blive på panden og sauter løgene bløde og let gyldne deri. Tilsæt ½ spsk. smør, sukker og asparges, krydr med salt og peber og sauter til det er mørt. Rør baconen i og smag til.

Sauce: Rør hvidvin, fond, sennep, 1 tsk. fintrevet citronskal og 3 spsk. citronsaft sammen i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og pisk 2 spsk. smør og fløde i. Smag til med citronskal/-saft, sennep, salt og peber og hold saucen varm - men pas på - den må ikke koge!

Fisk: Del fisken i 4-6 små ensartede stykker og krydr med salt og peber. Varm olie og 1 spsk. smør op på en pande og lad det bruse af. Læg stykkerne med skindsiden nedad og steg dem 4-5 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend dem og steg yderligere 1-2 min. til fisken lige er gennemstegt.

Giv små nye kogte kartofler og en god tomatsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften