Start med sauce nage: Skær skalotteløg, gulerødder og porrer i tern. Svits dem i lidt olie i en gryde. Hvis skalotteløg og porrer er små, brug da dobbelt så mange. Tilsæt hvidvin og lad saucen reducere til det halve. Tag gryden af blusset, blend saucen og monter smørret i saucen (kan også undlades). Smag til med salt og peber.
Tilbehør af æbler og nye løg: Skær løg og æbler i både. Fjern kernehuset men ikke skrællen fra æblerne. Smelt lidt smør eller olie i en pande og tilsæt 1 tsk. honning. Æbler og løg sauteres i honningsmørret og der stænkes lidt rød- eller hvidvinseddike over. Lad det hele sautere i ca. 4-5 min. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Rødfisk (se video ovenover): Fjern evt. skælrester (kan gøres med bagsiden af en kokkekniv). Fileterne skæres i portionsstykker og krydres med salt og peber. Steges på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min., indtil kødet er glasklart. Portionsstykkerne tages af panden efterhånden som de er færdige.
Serveres med nye danske kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften