0
Ristet rødfisk med sauté af æble og nye løg og dertil en sauce nage

Ristet rødfisk med sauté af æble og nye løg og dertil en sauce nage

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med sauce nage: Skær skalotteløg, gulerødder og porrer i tern. Svits dem i lidt olie i en gryde. Hvis skalotteløg og porrer er små, brug da dobbelt så mange. Tilsæt hvidvin og lad saucen reducere til det halve. Tag gryden af blusset, blend saucen og monter smørret i saucen (kan også undlades). Smag til med salt og peber.

Tilbehør af æbler og nye løg: Skær løg og æbler i både. Fjern kernehuset men ikke skrællen fra æblerne. Smelt lidt smør eller olie i en pande og tilsæt 1 tsk. honning. Æbler og løg sauteres i honningsmørret og der stænkes lidt rød- eller hvidvinseddike over. Lad det hele sautere i ca. 4-5 min. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Rødfisk (se video ovenover): Fjern evt. skælrester (kan gøres med bagsiden af en kokkekniv). Fileterne skæres i portionsstykker og krydres med salt og peber. Steges på skindsiden i lidt olie på en varm pande i ca. 5 min., indtil kødet er glasklart. Portionsstykkerne tages af panden efterhånden som de er færdige.

Serveres med nye danske kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?