0

Ristet rødspætte med ovnbagt græskarmousse og syrlig agurkerelish

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mousse: Skær græskarkødet i grove tern, hak hvidløg og rosmarinblade fint og vend det hele sammen med lidt olie, salt og peber i en lille bradepande. Dæk til med stanniol og bag i en 150 grader varm ovn i 40 min. Tag stanniolen af og bag i yderligere 15 min. Kog imens fløde og ahornsirup op i en sauterpande. Tag bradepanden ud af ovnen og skru ovnen ned til 125 grader. Kom græskarternene over i fløden og kog op under omrøring. Tag panden af varmen, lad det lige boble af og hæld det i en blender. Krydr med lidt salt og peber og kør det hele glat. Tilsæt æg og æggeblommer mens maskinen kører, til blandingen er helt blød og cremet. Smør 4-6 ovnfaste portionsskåle godt med smør og fordel græskarpuréen deri. Sæt formene i den 125 grader varme ovn i 20-25 min. - til de har sat sig og ikke længere "blævrer". Moussen kan laves dagen i forvejen og lunes inden servering.

Relish: Kom sukker, eddike, chili og maizena i en lille kasserolle, kog det op til sukkeret er opløst og lagen er tyknet. Skræl agurken, halver den og skrab den bløde kerne ud. Skær agurkekødet i tern og hak skalotteløget helt fint. Vend agurker og løg i den hede lage og lad dem trække ved stuetemperatur til relishen har nået stuetemperatur. Smag evt. til med lidt dijonsennep, hvis den skal have et ekstra kick.

Fisk: Rør det grove majsmel sammen med salt og peber og vend fiskefileterne deri. Lad dem hvile i 10 min. inden de steges gyldne og sprøde i smør og dryppes af på køkkenrulle.

Server sammen med små ristede kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?