0

Ristet rødspætte med spinat, feta og edamamebønner i fillodej og sur/sød rødløg-æble-rosinchutney

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chutney: Snit de pillede rødløg i tynde både, skær æblet i små tern og hak hvidløgsfeddet fint. Kom det hele i en gryde sammen med rosiner, brun farin, balsamico og ½ dl vand. Kog det op, læg låg på og lad det simre et kvarters tid. Tag låget af, krydr med salt og peber og lad det simre videre til konsistensen er let cremet. Smag til med balsamico eller farin, salt og peber – balancen skal være sur-sød. Lad chutneyen køle en smule af inden servering.

Fillodej: Skyl spinaten grundigt og fjern de grove stilke. Kom spinaten i en sauterpande, krydr med lidt salt og peber og damp den under låg i 5-7 min. til den er faldet helt sammen. Hæld spinaten i et dørslag, overhæld med koldt vand og pres det meste af væden fra. Kom spinaten i en skål sammen med bønner, smuldret feta, et godt kværn peber og et nip salt og vend det hele let sammen med fingrene. Smelt ca. 50 g smør. Læg et ark fillodej på et stykke bagepapir og pensl hele fladen med smeltet smør, læg et nyt stykke ovenpå og pensl igen med smør – gentag dette med alle 6 lag. Fordel spinatblandingen på den ene halvdel af arkene og fold den anden halvdel henover. Luk siderne til, pensl overfladen med smør og drys med sesamfrøene. Lav 2 ridser i pakken, så dampen kan slippe ud. Flyt hele bagepapirsstykket over på en bageplade og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til fillodejen er sprød og gylden.

Fisk: Vend fileterne i majsmel rørt med et godt nip salt og peber. Rist dem gyldne på en pande i lige dele smør og olie og dryp af på køkkenrulle.

Server sammen med en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?