0

Ristet rødtunge med timian/hvidløgskartofler og ferskensalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Pil 10 fed hvidløg og halver evt. de største. Skrub kartoflerne godt, dup dem tørre og vend dem med 4 spsk. olie, hvidløg, timiankviste, salt og peber. Bag dem i en 200°C varm ovn i 25-35 min. til de er godt møre og gyldne.

Salsa: Lav et kryds i toppen af hver fersken og skold dem i kogende vand. Træk forsigtigt skindet af og skær kødet af stenene og derefter i fine tern. Hak gulerødder, bladselleri og skalotteløg meget fint og snit forårsløgene i tynde skiver. Halver tomaterne, fjern stilk og kerner og snit kødet i fine tern. Pisk sennep, 1 fed presset hvidløg, skal og saft fra citronen og sukker sammen og pisk 4 spsk. olie i lidt ad gangen. Vend frugt, grønt og dressing sammen, smag til med hakket basilikum, salt og peber og lad salsaen trække 10 min. på køkkenbordet.

Fisk: Rør melet med salt og peber, vend fiskefileterne heri og bank forsigtigt det overskydende mel af. Steg fileterne gyldne på begge sider i smør.

Server retten med en spinatsalat med friskbælgede ærter og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften