0

Ristet rødtunge på grøntsagstortilla med majscreme og ristede svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tortilla: Skrub gulerod og persillerod og riv både dem og squashen groft. Snit 2 forårsløg i tynde skiver og hak persillen fint. Varm lidt olie op på en pande og sauter rødder, squash og løg deri til væden er kogt væk. Krydr med salt og peber og lad det hele køle af i 10 min. Pisk imens æggene sammen og rør ost (fx Comté eller Vesterhavsost), 1 spsk. mel og persille i og krydr med lidt salt og peber. Vend grøntsagerne i og hæld det hele i en passende bradepande beklædt med bagepapir og penslet med smeltet smør. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 12-15 min. til æggemassen lige har sat sig. Lad tortillaen hvile i 20 min. inden udskæring.

Majscreme: Snit 2 forårsløg fint og sauter dem i en smule olie i en kasserolle til de er klare og let gyldne. Tilsæt drænede majskerner, sauter et øjeblik og tilsæt derefter fløde, chiliflager, salt og peber. Lad det koge op til fløden tykner og hæld det hele i en foodprocessor. Kør det til en blød creme, smag til og varm igennem.

Svampe: Hak hvidløget fint. Rens svampene grundigt og bræk/skær dem i mundrette bidder. Smelt lige dele smør og olie sammen på en pande og rist svampe og hvidløg gyldne deri ved god varme. Krydr med salt og peber, tag dem af panden og hold dem varme. Panden bruger du til fiskene bagefter.

Fisk: Fold fileterne på midten og fæstn dem med en tandstikker. Vend dem i hvedemel rørt sammen med lidt salt og peber. Smelt lige dele smør og olie på svampepanden og rist fileterne gyldne og møre på begge sider.

Anretning: Skær tortillaen ud i portionsfirkanter og læg én på hver tallerken. Kom en skefuld majscreme ovenpå og top med 1-2 fiskefileter. Drys de ristede svampe og lidt klippet purløg på toppen.

Server sammen med ovnbagte kartofler og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?