Beurre blanc: Snit bønnerne i tynde skrå stykker, giv dem et kort opkog i letsaltet vand, tag dem op og overhæld straks med koldt vand. Lav et kryds i toppen af hver tomat, blancher dem i det kogende vand og kom dem derefter i koldt vand. Træk skindet af, fjern stilk og kerner og skær kødet i små tern. Snit salaten i meget tynde strimler og klip purløget fint. Hak skalotteløgene meget fint og sauter dem i olivenolien sammen med stødt og frisk ingefær uden det tager farve. Kom vinen ved og kog det ned til væden næsten er forsvundet. Tag gryden af varmen, pisk det kolde smør i lidt af gangen til saucen er cremet og smag til med salt og peber. Vend bønner, tomattern, salat og purløg i lige inden servering og smag til med citronsaft.
Fisk: Dup fileterne tørre. Rør melet med salt og peber og vend fisken deri. Smelt en god klat smør på panden og rist fileterne gyldne på begge sider.
Server straks med små kogte kartofler, bagte grøntsager og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften