Gratin: Skræl kartoflerne og skær dem i fine tynde skiver. Snit fenniklen fint og sauter den næsten mør i en smule smør. Hak imens løg og hvidløg fint, rens svampene og del dem i mundrette stykker. Tag fenniklen af panden og sauter dernæst løgene uden de tager farve. Kom svampe og timian ved og sauter videre til svampene er møre og væden er fordampet. Pisk imens ost, fløde, mælk, salt og peber sammen i en skål. Smør et fad og fordel halvdelen af kartoffelskiverne i bunden. Kom ¼ af ostesaucen over, dernæst al fennikel/løg/svampe og igen ¼ af ostesaucen. Læg resten af kartoflerne på som låg og slut af med den resterende ostesauce. Dæk gratinen til med stanniol og bag den i en 200 grader varm ovn i 25 min. Tag stanniolen af og bag yderligere 20 min. til overfladen er gylden, saucen er cremet og kartoflerne møre. Lad gerne gratinen hvile 10 min. inden servering.
Fisk: Vend fiskefileterne i rugmel rørt med salt og peber og bank forsigtigt det overskydende af. Steg dem gyldne på begge sider i lidt smør.
Server straks med en god grøn salat og groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften