0

Ristet slethvar med tomatkompot og pasta med svampe og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tomatkompot: Hak et skalotteløg og 1 fed hvidløg og sauter det hele i lidt olie til løgene er ”klare”. Skær cherrytomaterne i kvarte og kom dem i gryden sammen med sukker, timianblade, salt og peber. Lad kompotten koge lidt ind og smag til med sukker, salt og peber.

Pasta: Skær svampene i skiver og hak et skalotteløg og 2 fed hvidløg fint. Skyl spinaten godt og slyng den tør. Sauter svampe, skalotteløg og hvidløg i lidt olie til de er gyldne. Kom spinaten i og sauter videre til spinaten er faldet sammen. Kom hvidvin og knuste rosa peberkorn ved og lad det koge ind. Kom fløde ved grøntsagerne og lad det simre til saucen har en god konsistens. Kog pastaen al dente som anvist på pakken. Vend pasta og sauce sammen og riv parmesan henover ved servering.

Fisk: Varm lidt olie op på en pande og rist fisken gylden og mør deri - krydr med salt og peber undervejs. Læg fisken på et fad og træk skindet af. Fordel tomatkompotten ovenpå og server straks.

Giv en sprød grøn salat og godt italiensk brød til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?