0

Ristet slethvarfilet med jus af citrus og ristede peberfrugter med fyld af blommetomater og kugler af flødeost og krydderurter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Slethvar, Hvedemel, Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Peberfrugter: Halver peberfrugterne og fjern ribber og kerner - lad stilken sidde. Pensl dem på begge sider med olie og læg dem på en bageplade med skærefladen opad. Skær tomaterne i kvarte og fordel dem i peberfrugterne. Pres hvidløget og rør det sammen med oregano, lidt olie, salt og peber og dryp det over. Bag peberfrugterne i en 200 grader varm ovn i 20-30 min. til peberfrugterne er møre og gyldne i kanten. Hak imens krydderurterne (fx basilikum, persille, purløg og dild) fint og kom dem i en dyb tallerken. Lav små kugler af flødeosten (lidt mindre end en femkrone) med to teskeer og rul dem forsigtigt i krydderurterne. Læg kuglerne i de varme peberfrugter, dryp med lidt olie og server straks.

Jus: Pres saften af begge appelsiner og limefrugten, hæld den i en kasserolle sammen med 3 spsk. vand og lad det koge stille og roligt ind til det begynder at tykne. Pisk derefter først fløde og til sidst 1 spsk. smør i - herefter må det ikke koge. Smag til med salt og peber og hold saucen varm indtil servering.

Fisk: Dup fileterne tørre og vend dem i et tyndt lag mel rørt med salt og peber. Steg dem gyldne og møre på begge sider i smør.

Server sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?