0

Ristet torsk med cherrytomater, basilikum og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær fisken i ensartede portionsstykker og læg dem i et ildfast fad. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Halver cherrytomaterne og skær mozzarellaen i skiver. Fordel basilikum, tomater og mozzarella i et jævnt lag ovenpå fisken. Kværn lidt sort peber over, drys med parmesanost og dryp igen med lidt olie. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 15-20 min. til fisken er mør og overfladen gylden.

Grønt: Rens champignonerne, halver dem og skær squash og peberfrugter i store tern. Hak hvidløgene fint og rør dem med ½ dl olie, balsamico, oregano, salt og peber. Vend alle grøntsagerne godt deri og bred dem ud på en bageplade. Bag dem ved 225 grader i ca. 20 min. til de er møre og let gyldne.

Server sammen med frisk pasta vendt med en god basilikumpesto og godt italiensk brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.