0

Ristet torsk med chorizopølse, løg og kartofler på marinerede Puy linser med krydderurter og frisk tomat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Linser: Kog linserne netop møre som anvist på pakken - men kom bouillonterningen i kogevandet. Hæld vandet fra og kom linserne i en skål sammen med 3 spsk. olie, saft fra hele citronen, lidt salt og peber. Lad linserne marinere 10 min. Skær imens tomaterne i små tern og hak rødløg, ½ bundt persille og al basilikummen fint. Vend det hele sammen med de nu lunkne linser og smag til.

Chorizo m.m.: Fjern hinden på chorizopølsen og skær kødet i 1 cm tern. Skrub kartoflerne, pil zittauerløgene og snit begge dele i samme størrelse tern som pølsen. Varm en smule olie op på en pande og rist pølsen gylden og let sprød. Tag ternene af panden uden at få fedtet med. Rist kartofler og løg i fedtet på panden til de er gyldne og møre og rør igen pølsestykkerne i.

Fisk: Skær fisken i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Varm lidt olie op på en ren pande og rist stykkerne gyldne og møre på begge sider. Fordel chorizoblandingen ovenpå og drys med ½ bundt grofthakket persille.

Server straks sammen med en stor skål grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?