0

Ristet torsk med fyldig grønkålssauté og appelsin/soja/smørsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauté: Læg rosinerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 15 min. Skyl kålen godt, fjern de grove ribber og snit bladene i smalle strimler. Pil rødløget og skær både rødløg og græskarkød i ensartede små tern. Skær skallen af appelsinen, skær fileterne fri ved at skære ind langs lamellerne og del fileterne i små stykker. Befri æblet for stilk og kernehus og snit frugtkødet i små tern. Varm lidt olie op på en pande og rist løg og græskartern til de begynder at tage farve. Tilsæt kålen, krydr med salt og peber og rist videre i 3-5 min. til græskar og kål er møre med bid. Vend æbleternene i og varm dem igennem. Vend til sidst appelsin, drænede rosiner og balsamico i og smag til.

Sauce: Hæld den friskpressede appelsinsaft i en fintmasket sigte over en kasserolle. Kog saften ind til det halve ved middel varme. Rør derefter 3 spsk. soyasauce i og pisk til sidst 3 spsk. smør i. Smag til med soyasauce og server straks.

Fisk: Del fisken i 4 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem med salt og peber. Vend stykkerne i et tyndt lag mel og steg dem gyldne og møre på begge sider i lige dele smør og olie.

Fordel saucen i bunden af 4 varme, dybe tallerkner og læg et stykke fisk i midten. Top med sautéen og server straks.

Server sammen med bagte rødbeder og hele bagte hvidløg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?