0

Ristet torsk med krydret cherrytomatchutney og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chutney: Hak skalotteløget helt fint. Halver cherrytomaterne, tryk kernerne ud - de kasseres - og skær kødet i fine tern. Hak hvidløget og riv ingefæren fint. Varm lidt olie op i en kasserolle og sautér løgternene til de er klare. Tilsæt sennepsfrø, spidskommen, chiliflager og koriander og rist videre til det begynder at "poppe". Tilsæt sukker og lagereddike og kog det op. Vend tomater, hvidløg og ingefær i og læg kanelstangen i, skru ned for varmen og lad det simre stille og roligt en lille times tid til konsistensen er tyk og cremet – næsten lidt sirupsagtig. Smag chutneyen til med salt og peber og lad den hvile væk fra varmen i 10 min. Chutneyen kan også laves dagen i forvejen.

Fisk: Dup fisken tør og skær den i ensartede portionsstykker. Krydr med salt og peber og rist stykkerne gyldne og møre på en pande i lidt olie.

Server fisken på varme tallerkner toppet med en god skefuld chutney og et drys friskhakket persille.

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde, dampede grøntsager og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?