0

Ristet torsk på cremede porrer med sprød bacon og purløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Porrer: Trim og rens porrerne godt og snit dem i 2 cm brede skrå stykker. Kom porrer, en anelse vand og en god klat smør i en gryde og krydr med salt og peber. Lad det dampe under låg 4-5 min. til porrerne er lige knapt møre, men stadig flotte grønne. Tag låget af, tilsæt fløde og lad det simre for svag varme, mens fisken tilberedes.

Fisk: Skær baconen i 1 cm brede stykker og rist dem sprøde i en smule olie. Tag baconen af panden med en hulske og dryp det af på køkkenrulle. Skær fisken i passende portionsstykker og vend dem i mel krydret med salt og peber. Steg fiskestykkerne gyldne på begge sider i baconfedtet – evt. tilsat lidt ekstra olie. Pres en smule citronsaft over hvert stykke fisk undervejs.

Fordel porrerne i midten af 4 dybe tallerkner, læg gyldne torskestykker på toppen og drys med sprød bacon og masser af klippet purløg. Server med små nykogte kartofler og en grøn salat med ærter og senneps-olie-eddikedressing.

Kommentarer og forslag til opskriften