0

Ristet torsk på cremet polentagrød med cherrytomat-balsamicosauté og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauté: Halver cherrytomaterne og snit de pillede hvidløg i fine tynde skiver. Varm 4 spsk. olie op på en pande og sauter hvidløgene i 2 min. uden de tager farve. Tilsæt tomater og balsamico, sænk varmen og læg låg på. Lad det simre i ca. 3 min. til tomaterne er gennemvarme - men stadig "faste". Striml halvdelen af basilikummen og vend den i. Smag til med salt, peber og evt. en smule honning.

Polenta: Kom 1¼ liter vand i en tykbundet gryde og kog op. Tilsæt smør og 2 tsk. salt og drys polentamelet forsigtigt i under kraftig piskning. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min. til en blød grød. Rør flødeost og friskrevet parmesanost i og smag til med salt. Polentaen serveres umiddelbart herefter.

Fisk: Bland lidt hvedemel sammen med salt og peber. Skær fisken ud i pæne ensartede portionsstykker. Vend fisken i et tyndt lag hvedemel. Varm lidt olie op på en pande og rist stykkerne gyldne og møre på begge sider.

Anretning: Anret polentaen i store dybe tallerkner, læg fisken i midten og top med sauté og tilhørende væde.

Server straks sammen med godt italiensk brød, en grøn salat og evt. grillet squash.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?