0

Ristet torskefilet på strimlede grøntsager med citron/urtevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Vinaigrette: Hak skalotteløget helt fint og rør det med 1 tsk. fintrevet citronskal, 2 spsk. citronsaft, hakkede kapers og persille, 3 spsk. olie, lidt salt og et godt kværn peber. Smag til og lad vinaigretten trække mens resten laves.

Grøntsager: Skræl, trim og rens gulerødder, selleri, peberfrugt, porre (brug kun det hvide af porren) og squash og skær dem i lange tændstiktynde strimler - brug med fordel et mandolinjern. Varm lidt olie godt op i en sauterpande og rist grøntsagerne 2-3 min. til de lige begynder at mørne, men stadig har det sprøde bid. Smag til med salt og peber, hæld grøntsagerne i et lille fad og hold det varmt mens fisken steges (på samme pande) i væden fra grøntsagerne.

Fisk: Skær fisken i passende portionsstykker, krydr med lidt salt og peber og steg dem møre og let gyldne i lidt olie på panden (2-3 min. på hver side). Anret fisken ovenpå de ristede grøntsager, dryp med vinaigretten og server straks.

Server sammen med små kogte kartofler, en sprød grøn salat og godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften