0

Ristet torskerogn med citron-dildsauce og sauteret vintergrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rogn: Kog rigeligt vand op med salt og gerne lidt løg, laurbær, hele peberkorn og citron. Læg forsigtigt bukserne i lagen og lad dem simre ½ time lige under kogepunktet. Kog dem gerne i løbet af dagen og lad dem køle af i lagen. Skær bukserne i tykke skiver og rist dem gyldne og sprøde i smør.

Sauce: Kom bouillon og vin i en lille gryde, krydr med salt og (hvid) peber og kog den ind til halvdelen. Kom fløden ved og jævn saucen med maizena. Tilsæt citronskal og finthakket dild, varm saucen igennem og smag til.

Grønt: Skræl gulerødder og pastinak og pil løget. Skær rødder, låg og kål i små ensartede tern og sauter det hele mørt i smør uden at det tager farve. Smag til med salt og peber.

Server med små nye kartofler, blandet grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften