Torskerogn: Kom 1½ l vand i en gryde sammen med peberkorn, laurbær, citron og salt. Kog det op og læg torskebukserne i lagen. Skru ned for varmen og lad dem simre ca. 30 min. Tag rognen op og lad dem hvile lidt inden de skæres i 1 cm tykke skiver. Lige inden servering: Smelt en god klat smør på en pande og lad det bruse af. Læg rognskiverne på, krydr med salt og peber og steg dem gyldne ved middel varme.
Sauce: Rør remoulade, creme fraiche, karry, sukker, salt og peber sammen i en skål. Skær æblet i meget små tern og hak løg, cornichoner og persille fint. Vend det hele i dressingen og lad remouladesaucen trække i køleskab 15 min. inden den smages til.
Grønt: Trim forårsløg og broccoli og skær begge i mundrette stykker. Smelt lidt olie og smør i en gryde og sauter først forårsløgene 1-2 min. uden de tager farve. Kom broccoli og sugarsnaps ved, krydr med salt og peber og sauter yderligere 4 min. til alle grøntsager er varme, men stadig har et sprødt bid.
Server den ristede torskerogn med remouladesaucen, de sprøde grønne grøntsager, små kogte kartofler og evt. en blandet grøn salat til.
Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær
Kommentarer og forslag til opskriften