Kartofler: Kog kartoflerne i velsaltet vand og pil dem mens de er varme. Lad dem køle ned mens resten tilberedes.
Rogn: Kog ca. 1 liter vand op i en gryde sammen med endeskiverne fra citronen, laurbærbladet, det pillede, halverede løg, lidt salt og peber (gerne 5 hele peberkorn). Skru ned til middel/lav varme, læg torske"bukserne" i og lad dem simre til de føles faste ved et let tryk. Tag dem op og køl dem 10 min. Skær dem forsigtigt i skiver og steg dem gyldne på begge sider i lidt smør.
Blinis: Lun mælken en smule og rør gæren ud deri. Del ægget i blomme og hvide og rør blommen i sammen med øllet. Pisk de 2 slags mel og 2 spsk. cremefraiche i og krydr med et nip salt. Lad dejen hvile på køkkenbordet 15-20 min. Pisk hviden stiv og vend den forsigtigt i dejen. Bag dejen i lidt smør på en blinispande eller sæt små klatter på en almindelig pande - 2-3 min. på hver side.
Creme: Halver avokadoen, skrab kødet ud i en skål og mos det godt med gaffel. Rør lidt fintrevet citronskal, lidt citronsaft, 3 spsk. cremefraiche, salt og peber i og smag til.
Anret bliniserne på et fladt fad, kom lidt avokadocreme på hver og læg skiver af kartoffel og torskerogn ovenpå. Pynt med dild og server med en tomatsalat og grøn salat med ærter til.
Kommentarer og forslag til opskriften