0
Ristet torskeryg med cremede hvide bønner, brøndkarse og ”Røg”

Ristet torskeryg med cremede hvide bønner, brøndkarse og ”Røg”

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Fisk: Torsken steges på en godt varm pande i smør og olivenolie sammen med et par hele upillede hvidløgsfed og lidt timiankviste. Fileterne steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til de er pænt gyldne, hvorefter de vendes og steges i kort tid på den anden side.

Cremede hvide bønner: Bønner udblødes natten over i rigeligt vand. De udblødte bønner, det hele stykke bacon, timian og de pillede hvidløg kommes i en kasserolle og dækkes med vand tilsat salt. Koges i ca. 1 time eller til de er møre! (husk at skumme godt af imens) Bønnerne drænes for kogevæske (som gemmes), halvdelen af de kogte bønner kommes i en blender og blendes med kogevæsken til en lind konsistens. Puréen kommes tilbage i en ny gryde og de resterende bønner tilsættes uden timian og bacon. Inden servering tilsættes de cremede bønner hakket persille, smør og citronskal af en ½ citron (kun det gule)

Bacon: Skær sværen af det kogte stykke bacon og skær det nu ud i rektangulære stykker af ca. ½ x 3 cm. og steg dem sprøde i lidt olie.

Pynt: Med plukket brøndkarse vendt i lidt god olivenolie og drys det sprøde bacon over og stænk lidt jomfruolivenolie over retten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?