0

Ristet tun med avokado-korianderdressing og dampet pak choy

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dressing: Pres saften af de to lime og pisk dem med ¾ dl soja, 2 fed fintrevet hvidløg og 2 spsk. fintrevet ingefær, brun farin, salt og peber. Hæld langsomt ca. 1 dl olie i under piskning. Halver avokadoerne, fjern skal og sten og skær kødet i tern. Hak korianderne groft, vend dem i dressingen sammen med avocadoternene og smag til.

Grønt: Skyl og trim de små pak choi og skær dem i kvarte. Kom 1 spsk. fintrevet ingefær, 1 fed finthakket hvidløg og chiliflagerne i en sautépande med sesamolie, ¼ dl soja og ½-1 dl vand. Kog det op, kom kålen ved og læg låg på. Lad det hele dampe sammen 5 min. til grøntsagerne er møre med bid.

Tun: Krydr bøfferne generøst med salt og friskkværnet peber og grill dem på en grillpande 1-3 min. på hver side efter ønske - de skal være røde i midten.

Server med en god nudelsalat og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.