Aïoli: Rør mayonnaisen med citronskal og 2 fed finthakket hvidløg. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Couscous: Halver sukkerærterne, giv dem et kort opkog i letsaltet vand og køl dem ned. Skræl guleroden og snit den i små tern. Hak rødløget og 2 fed hvidløg fint. Varm lidt olie i en gryde og rist gulerødder og løg til de har taget farve. Kom hvidløg og timian ved og sauter 1 min. Hæld vandet ved, tilsæt couscous og ½ tsk. salt og lad det koge op. Tag gryden af varmen, læg låget på og lad det hvile 5 min. Løsn couscousen med en gaffel og vend sukkerærter og dild i. Smag til med salt og peber.
Fisk: Rist fennikelfrø, korianderfrø og peberkorn på en pande til de begynder at dufte, knus dem fint i en morter eller kaffemølle og rør ½ tsk. salt i. Pensl tunbøfferne med lidt olivenolie og drys med krydderierne. Grill dem på en grillpande, ca. 2 min. på hver side, afhængig af tykkelse – de må ikke gennemsteges.
Server med en blandet grøn salat og god groft brød.
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kommentarer og forslag til opskriften