0
Rodfrugtfritter med syrlig rødbedesalat og krydrede kødboller

Rodfrugtfritter med syrlig rødbedesalat og krydrede kødboller

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakker
1 min.
Bag fritterne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl pastinakkerne, og skær dem ud i stave. Bred dem ud på en bageplade, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bag pastinakkerne i ovnen i ca. 30 min., til de er møre og gyldne.

rødbederlimemandler
3 min.
Lav salaten

Skræl rødbederne, skær dem ud i små stave, og kom dem i en skål. Riv skallen af limefrugten fint.

Lav en marinade af lige dele limesaft og olivenolie, og tilsæt lidt salt, friskkværnet sort peber og godt med limeskal. Du skal bruge ca. 1 stor spsk. færdig marinade pr. kuvert.

Vend rødbeder med marinade og mandler.

hakket oksekødsriracha saucecashewnødder
10 min.
Lav kødbollerne

Kom kødet op i en skål.

Hak cashewnødder meget fint med en kniv.

Kom cashewnødder og sriracha op i skålen med kød. Krydr med salt og friskkværnet sort peber, og rør det hele godt sammen. Form små kødboller, og steg dem på en mellemvarm pande med en smule olie. Steg på alle sider i 5-6 min. i alt, til de er gyldne og gennemstegte.

Bemærk, du kan selv styre mængde af srirachasauce, men vær ikke for nærig, det klæder kødbollerne med lidt spark i smagen.

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Anret rodfrugter, rødbedesalat og kødboller på en tallerken, og slut af med at komme en god skefuld creme fraiche på tallerkenen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?