0
Curry rodfrugtsuppe med bacon og stegt kuller

Curry rodfrugtsuppe med bacon og stegt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet med skindbagekartoflerporrerpersillerod
0 min.
Klargøring

Porrerne renses og skæres i rustikke skiver.  Skyl dem grundigt i masser af vand - der kan gemme sig meget jord i en vinterporre.  Det alleryderste af den grønne top skal ikke bruges.

Persilleroden skylles, skrælles og skæres i mindre tern.

Kartoflerne skylles, skrælles og skæres i mindre tern. Alle grøntsagerne skal blendes til sidst, så det har ikke så meget at sige, hvordan de bliver skåret.

Fisken krydres med salt på kødsiden.  Hvis fileterne er store, deles de i portionsstykker.

bagekartoflerporrerpersillerodbaconfløde 38% (piskefløde)madras karry
10 min.
Suppe.

Steg baconen i en smule olie i en stegegryde til den er sprød.
Så tages den op og drypper af på køkkenrulle - den skal bruges som drys på suppen.

Kartofler, porre og persilleroden steges i baconfedtet til porrerne falder sammen og det hele begynder at gyldne - omkring 5-7 minutter.
Drys karryen ned til grøntsagerne og lad den få lidt varme også.  Karryen er stærk! Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.

Hæld så meget vand på, at det står omkring 2-3 cm over grøntsagerne og lad koge under låg, til de er helt møre.

Blend suppen hurtigt med en stavblender eller i et blenderglas, tilsæt fløden og smag til med salt og peber.

kullerfilet med skind
25 min.
Fisken

Fisken duppes godt tør og steges ved mellem-høj varme i lidt olie med skindsiden nedad.  Pres evt. fisken forsigtigt ned mod panden med en paletkniv eller lignende  - frisk fisk har en tendens til at krølle sig sammen, når den får varme.

Når skindsiden er sprød og gylden, vendes fisken om og skal lige kysse panden på kødsiden, omkring 5-10 sekunder. 

Server fisken i dybe tallerkener med suppen omkring og drys baconstykkerne over.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?