Porrerne renses og skæres i rustikke skiver. Skyl dem grundigt i masser af vand - der kan gemme sig meget jord i en vinterporre. Det alleryderste af den grønne top skal ikke bruges.
Persilleroden skylles, skrælles og skæres i mindre tern.
Kartoflerne skylles, skrælles og skæres i mindre tern. Alle grøntsagerne skal blendes til sidst, så det har ikke så meget at sige, hvordan de bliver skåret.
Fisken krydres med salt på kødsiden. Hvis fileterne er store, deles de i portionsstykker.
Steg baconen i en smule olie i en stegegryde til den er sprød.
Så tages den op og drypper af på køkkenrulle - den skal bruges som drys på suppen.
Kartofler, porre og persilleroden steges i baconfedtet til porrerne falder sammen og det hele begynder at gyldne - omkring 5-7 minutter.
Drys karryen ned til grøntsagerne og lad den få lidt varme også. Karryen er stærk! Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.
Hæld så meget vand på, at det står omkring 2-3 cm over grøntsagerne og lad koge under låg, til de er helt møre.
Blend suppen hurtigt med en stavblender eller i et blenderglas, tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
Fisken duppes godt tør og steges ved mellem-høj varme i lidt olie med skindsiden nedad. Pres evt. fisken forsigtigt ned mod panden med en paletkniv eller lignende - frisk fisk har en tendens til at krølle sig sammen, når den får varme.
Når skindsiden er sprød og gylden, vendes fisken om og skal lige kysse panden på kødsiden, omkring 5-10 sekunder.
Server fisken i dybe tallerkener med suppen omkring og drys baconstykkerne over.
Kundekommentarer ()