0
Rødbede tabbouleh med feta, persille, citron og stegt hvilling

Rødbede tabbouleh med feta, persille, citron og stegt hvilling

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbeder
1 min.
Rødbeder

 

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern, eller skær dem i fin julienne på et mandolinjern. Kom rødbederne i en skål, og med koldt vand i 5-10 minutter. Slyng derefter rødbederne tørre i en salatslynge.

rødbedertabbouleh krydderibredbladet persillecitrondijon sennepfetabulgur
5 min.
Rødbede tabbouleh

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den i en gryde tilsat koldt vand, så det står 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

Hak imens persillen fint. Du kan med fordel bruge stilkene også (kasser dog den nederste 1/3 af stilkene). Vend bulgur sammen med tabouleh-krydderiblandingen, rødbeder og persille samt lidt god olivenolie, sennep og citronsaft. Smag til med salt og peber samt evt lidt sukker. Smuldr til sidst osten, og vend den forsigtigt i salaten.

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisk:

Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel (se video ovenover).

Steg dem på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter. Krydr igen med lidt salt og peber.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?