Hak hvidløgene fint. Pluk og hak timian (gem lidt til pynt). Udvand og hak kapers. Hak skalotteløgene fint. Skræl rødbederne grundigt, og skær dem i små tern. Skyl risene grundigt i flere hold koldt vand, og dræn dem.
Sauter hakket timian, hvidløg og skalotteløg i en gryde i lidt olivenolie og smør, til løgene er klare uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Hæld de skyllede ris i gryden, og sauter dem i 1-2 min. til de også er klare. Tilsæt rødbederne, og lad dem sautere med i et par minutter. Tilsæt evt. 1-2 dl hvidvin eller æblemost (hvis du har, ellers duer det fint uden) og kog ind til det halve. Dæk herefter risene med kogende vand, og kog videre, mens du hele tiden rører i risene. Tilsæt løbende mere vand, og fortsæt til risene er møre, men stadig har bid (ca. 12-15 min.). Det er vigtigt, at du rører undervejs, ellers brænder risene på. Vend 2/3 af gedeosten i risottoen, og rør rundt, til den når op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen. Tilsæt et par klumper smør og rør den godt rundt i risottoen (herefter må risottoen IKKE koge). Smag til med salt, hakkede kapers, peber og lidt citronsaft.
Varm en pande op til høj varme med en smule olie. Krydr kyllingbrysterne med salt og peber. Steg til de er godt gyldne, vend og top med det sidste gedeost og kom dem i ovnen i 3-4 minutter.
Som vist - riv lidt citronskal over og pynt med det sidste timian.
Kundekommentarer ()