0
Kulmule med papas arrugadas, mandel-safran tomatsauce & mojo verde

Kulmule med papas arrugadas, mandel-safran tomatsauce & mojo verde

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflersalt
1 min.
Papas arrugadas/salte kartofler:

Skyl kartoflerne grundigt, læg dem med skræl i en gryde med 2 dl groft salt og 2 dl vand. Kog kartoflerne ved svag varme i 18-20 min., indtil de er møre. Hvis der stadig er vand i gryden, hældes det fra, og gryden sættes over varmen igen. Kartoflerne vil begynde at blive hvide af salt og rynkede. Lad dem tørre helt. De kan nu spises som de er, eller steges i en 200 grader varm ovn i 15 min. 

Nb. det lyder af meget salt men det passer - kartoflerne optager kun den passende mængde.

grøn peberfrugtkorianderhvidløgeddikeskalotteløg
5 min.
Mojo verde:

Skær alt frugtkødet fra de grønne peberfrugter. Skær det i mindre stykker, og kom stykkerne i en høj blender med grofthakket koriander inkl. stilkene (gem lidt af bladene til pynt), 1/3 af skalotte- og hvidløgene, ca. 1/4 af krydderiblandingen, 3-4 spiseskefulde olivenolie og lidt god, lys eddike. Blend det hele til en homogen glat masse. Smag til med salt og peber samt evt. en smule honning eller sukker. 

mandlerflåede og hakkede tomaterskalotteløghvidløgAlbondigas krydderi
15 min.
Mandel-safran tomatsauce

Hak mandlerne fint. Hak de sidste hvidløg og skalotteløg. Kom det sidste af krydderiblandingen samt de sidste hvidløg og skalotteløg på en pande. Rist igennem med en lille klump frisk smør og de hakkede mandler i et par minutter. Kom de flåede og hakkede tomater ved sammen med lidt vand (ca. den halve mængde vand i forhold til tomater), og lad saucen simre under låg i 5-10 min. ved svag varme. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk:

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Del fisken i mindre portionsstykker, og lav 2-3 fine rids i skindsiden på hvert stykke med en skarp kniv. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og peber på kødsiden. Skru lidt ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er den klar til servering. Drys skindet med god flagesalt.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet, drysset med de sidste blade koriander.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?