0

Rødfisk Vindaloo med salat af rødbede, æble og selleri

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dag 1: Kikærter i blød i rigeligt vand. Dag 2: Mariner fisken i ½ time med citronsaft, salt og en smule krydderier - fortrinsvis karry. Pil og hak løg og sauter et øjeblik ved medium varme med gurkemeje og spidskommen. Tilsæt ris og udblødte kikærter og dæk med vand. Tilsæt salt. Lad det simre under låg til ris og ærter er møre - ca. 20 min. Lad dem endelig trække færdigt. Hak ingefær og hvidløg fint. Rens porrer og skær dem i ringe. Sauter det hele ved medium varme til porrerne er bløde. Krydr med salt og tilsæt herefter kokosmel og kokosmælk. Kog igennem til en fyldig sovs. Læg de kogte kikærter og ris i bunden af et fad, dæk med den marinerede fisk og hæld kokos-porresovsen over. Bag ved 175 grader i 10-15 min.

Salat af rødbede, æble og selleri:

Ingredienser: 125 g rødbeder,125 g knoldselleri, 180 g æbler, 4 spsk. rapsolie, 2 spsk. hvidvinseddike, 1 fed hvidløg, 1,5 spsk dijonsennep, ½ bundt bredbladet persille og groft salt.

Selleri og rødbede renses og skæres i tern på 1 cm. Æbler renses og skæres i både på ½ cm tykkelse. Vend selleri, rødbede og æbler i olie/eddike-dressing med lidt sennep, salt og hvidløg.

Forslag: Skift mellem blad- og knoldselleri efter sæson. Pynt med selleriblade eller persille.

Opskrifterne er venligst udlånt fra Menuplanen – et onlineværktøj udarbejdet af Københavns Madhus. Forfattere: Nikolaj Løngreen (Rødfisk Vandaloo) og Camilla Plum (salat af rødbede, æble og selleri).

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?