0

Rødspætte i citronkaperssauce med rejer, ærter, spinat og sprød butterdej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk/sauce: Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt kapers, fintrevet skal fra hele citronen og finthakket hvidløg og sauter i 1 min. Hæld hvidvinen i og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløde og friskkværnet peber og lad saucen koge lidt ind. Rul imens fileterne til ruller og krydr dem let med salt og peber. Skyl spinaten, fjern de grove stilke og slyng bladene tørre. Rør spinaten i saucen og ”tryk” rullerne ned i. Dæk løst til med et stykke stanniol og damp fisken i 5 min. drys afdryppede rejer og ærter henover, dæk løst til igen og damp videre i ca. 5 min. til fisken lige er mør. Smag til med salt og peber, drys med finthakket dild og server straks.

Butterdej: Skær butterdejen i 4 ensartede stykker, læg dem på bagepapir og rids et flot ternet mønster i overfladen med en skarp kniv. Pisk ægget sammen og pensl butterdejsstykkerne med det. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. til stykkerne er gyldne og sprøde.

Server sammen med små kogte kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?