Nudler og kål: Pil 2 løg og skær dem i tynde både. Varm lidt olie op på en stor pande og sauter løgene ved medium varme til de er godt gyldne og karamelliserede (10-15 min.). Trim imens kålen for stok og grove blade og snit den i tynde strimler. Rens svampene og skær dem i skiver. Kog nudlerne (spaghetti kan også bruges) som anvist på emballagen. Kom svampe, vineddike, kommen, 1 stk. laurbærblad, timian, paprika, salt og peber på panden sammen med løgene og lad det hele sautere sagte i 10 min. Tilsæt smørret og lad det simre videre i 10 min. Skru op for varmen, vend kålen i og rist i 3-5 min. Vend nudlerne i, varm igennem og smag til. Drys med persille og server straks.
Fisk: Pil 2 løg og hvidløgene og hak dem groft. Skær de rensede rodfrugter(fx gulerod, pastinak, selleri - dog ikke rødbede!) i grove tern. Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og sauter løgene let gyldne. Tilsæt hvidløg og rodfrugter og sauter videre i 10 min. Tilsæt tomater, tomatpuré, 5 stk. laurbærblade, allehånde og 5 dl vand og krydr med salt og peber. Lad det simre i 20 min. til grøntsagerne er godt møre og væden kogt lidt ind. Dup imens fileterne tørre, krydr dem med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem i et mellemstort ovnfast fad og bag dem møre i en 175 grader varm ovn i 10-12 min. Fjern imens laurbærblade og allehånde fra grøntsagerne og blend saucen helt glat med en stavblender. Hæld væden fra fisken i saucen og smag saucen til. Fordel den over fiskerullerne og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()