0

Rødspætte i ovn med fennikel/porrekompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Trim fenniklen for top, bund og evt. brune pletter og snit knolden i helt tynde strimler. Rens porrerne og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret i en dyb pande og sauter grøntsagerne bløde heri uden de tager farve. Kom vin og fløde på og kog det ind til saucen ”hænger” fast på grøntsagerne. Hak basilikummen og vend 2/3 af det i kompotten. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Fisk: Knus peberkornene groft og rør dem med sennep, olie og resten af basilikummen. Rul fiskefileterne, læg dem i et ildfast fad og krydr med salt. Smør peber/sennepsblandingen på rullerne og bag ved 225°C i 10-12 min. til de er møre.

Server retten med kogte nye kartofler, bagte tomater samt godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften