Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Pil det yderste lag af citrongræs, løg og hvidløg, og skær det hele i tynde skiver. Skyl basilikum, pluk bladene fra stilken (gemmes til senere), og hak bladene groft.
Kom citrongræs, løg, hvidløg, basilikumstilke og karrypastaen op i en morter eller lille blender, og hak det hele til en pasta.
Kom ca. 1/4 af kokosmælken i en wok eller gryde, og varm det op under omrøring, til det begynder at simre. Lad det blive ved med at simre under omrøring i ca. 5 min., indtil kokosmælken skiller olien fra.
Hvis olien ikke skiller fra, kan man tilsætte lidt olie i stedet.
Tilsæt karrypastaen, og lad sovsen simre i yderligere 3-4 min. under omrøring, indtil løg og hvidløgsduften aftager lidt. Kom 1 tsk. sukker i pr. person, og lad sovsen simre, indtil sukkeret er opløst. Hæld resten af kokosmælken i, og lad sovsen simre i ca. 10 min.
Skyl auberginen, skær den i mundrette stykker, og kom den i karrysovsen. Lad sovsen simre i ca. 5 min., indtil suberginen er mør.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, og put dem i karrysovsen 1 minut før servering sammen med basilikumbladene.
Hæld 1 spsk. fiskesauce pr. person i sovsen, og smag til med salt og sukker.
Servér karryretten med de kogte linser.
Kundekommentarer ()