0

Rødspætte Jamaican Style på bund af søde kartofler med mangosalsa og peanutbutter/kokosdip

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salsa: Skræl mangoerne, skær kødet fra stenene og snit det i små tern. Rens 1 chili for kerner og hak den og rødløget helt fint. Bland mango, løg og chili sammen med ½ bundt hakket koriander, saft af ½ limefrugt og 1 spsk. olie og smag til med limesaft og salt.

Dip: Rens 1 rød chili for stilk og kerner, pil hvidløgene og skræl 3 cm frisk ingefær. Kom det hele i en blender sammen med 2 spsk. limesaft, peanutbutter, sesamolie, kokosmælk og et godt nip salt og kør det sammen til en blød og ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og peanutbutter.

Fisk og kartofler: Rens 1 chili og hak den helt fint. Riv 3 spsk. skrællet ingefær fint på et rivejern. Rør chili, ingefær, allehånde, paprika og 2 spsk. olie sammen. Dup fileterne tørre og vend dem sammen med 2/3 af krydderblandingen og lad dem marinere i 20 min. Skræl imens kartoflerne, skær dem i grove, mundrette bidder og vend dem sammen med den sidste tredjedel af krydderblandingen, et godt skvæt olie, salt og peber. Bred dem ud i ét lag i bunden af et ovnfast fad og sæt dem i en 200 grader varm ovn i 20 min. Krydr fileterne med salt og rul dem sammen. Tag kartoflerne ud af ovnen, læg fiskerullerne oven på og sæt igen fadet i ovnen i 10-12 min. til både fiskeruller og kartofler er møre. Drys med ekstra flagesalt og ½ bundt grofthakket koriander, top med limefrugt skåret i både og server straks.

Server sammen med en sprød og fyldig grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?