Salat: Kog rødbederne møre, gnid skindet af og lad dem køle af. Nip bønnerne, giv dem et kort opkog i letsaltet vand og køl dem straks af i koldt vand. Skær top, bund og skal af appelsinerne og befri appelsin"fileterne" ved at skære ind langs lamellerne - kun det rene kød skal bruges. Hak persillen og pisk det sammen med olie, vineddike, sennep, honning, salt og peber til en dressing og smag til. Skær rødbederne i tern og bred dem ud på et fladt fad. Skær bønnerne i 3 cm lange stykker med et skråt snit og fordel dem ovenpå. Drys appelsinfileterne over og dryp med dressingen.
Fisk: Riv skallen og pres saften af den halve citron ned i en skål. Hak mandlerne fint, kom dem i skålen sammen med smørret og rør det hele rigtigt godt sammen. Krydr fiskefileterne med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et smurt ildfast fad. Fordel smørret ovenpå og bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fisken er mælkehvid og lige gennembagt.
Server sammen med små hele bagte kartofler og en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften