0
Rødspætte med citronsovs, kogte kartofler og julesalat

Rødspætte med citronsovs, kogte kartofler og julesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
julesalat / endive
1 min.
Julesalaten

Julesalat kan for nogen være en ret bitter salat. Man kan fortynde bitterheden en smule, ved at lade juelesalatbladene ligge i vand i en times tid, før man skal bruge den.

grøntsags bouillonsalthele flåede rødspætter
3 min.
Fisken

Sæt ovnen på 200 °C.

Opløs bouillonen i 1 dl kogende vand pr. person.

Læg fisken i et fad med høje kanter, og krydr med salt på begge sider. Hæld bouillonen henover, kom et låg på eller dæk med bagepapir, og bag fisken i ca. 20 min.

kartofler
10 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre, ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

rødt æbleblå vindruer, stenfrieolivenolie, ekstra jomfrusennephonningeddikesort peber
15 min.
Salaten

Skyl julesalaten, æble og vindruerne grundigt og afdryp for vand. Pil bladene fra stokken på julesalaten, skær druerne i halve og æble i grove stykker.

Lav en dressing på 1 spsk. olie, ½ tsk. sennep, ½ tsk. Honning og ½ tsk. eddike pr. person. Riv evt. lidt hvidløg i, hvis du har noget liggende, og krydr med salt og peber. Vend salaten i dressingen lige før servering.

hvedemelcitron
25 min.
Citronsovsen

Til den opbagte sovs skal bouillonen fra fisken bruges, så den kan med fordel hældes op i noget mere handy til formålet.

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og ½ spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og citronsaft.

30 min.
Anretning

Servér fisken i fadet, så man kan filetere den ved bordet og spis sammen med de kogte kartofler, salaten og citronsovsen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?