Krydderkartofler: Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i store klodser. Rør presset hvidløg, oregano, rosmarin, citronpeber, paprika, 5 spsk. olivenolie, salt og en smule peber sammen. Vend kartoflerne deri og bred dem ud på en bageplade. Bag kartoflerne ved 200 grader i 35-40 min. til de er møre og pænt gyldne.
Fisk: Skær olivenkødet fra stenene og hak det fint. Rør dem med smør, 2 slags citrusskal (fra usprøjtede frugter), rasp, finthakket persille, salt og peber. Rul fileterne sammen, læg dem i et ildfast fad og fordel smørret over. Bag ved 200 grader i 10-12 min. til fisken er netop mør.
Asparges: Bræk de træede ender af aspargeserne og vend dem med lidt olie, salt og peber. Kom dem i et ildfast fad og bag dem møre ved 200 grader i 10-15 min.
Server sammen med en krydderurtedressing eller tzatziki, en sprød grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften