0

Rødspætte med forårsløg og grønne druer i persillefløde med ovnbagt squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Squash: Skær enderne af squashen og del den i 8 stænger på langs. Læg dem på en bageplade og smør dem med 1 spsk. olivenolie. Krydres med salt og peber og bages ved 200 grader i ca. 15 min. (til de er møre og gyldne).

Fisk: Del fileterne i to (på langs) og krydr dem med lidt salt og peber. Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie op ved middelhøj varme og lad det bruse af. Rist fiskefileterne heri 1-2 min. på hver side uden de tager noget særlig farve. Læg dem i et lunt fad og hold dem varme (gem stegesmør/olie til sauce).

Sauce: Rens forårsløgene og del dem på langs. Svits dem af i ”stegesmørret” og hæld hvidvinen på. Lad det koge ind til det halve og tilsæt fløden. Kog saucen sammen til den er let cremet og tilsæt til sidst de hele grønne druer og hakket persille. Smag til med salt og peber og hæld saucen over fiskefileterne.

Server fisken i fadet med de bagte squashstænger, små kogte kartofler og blandet grøn salat i skåle ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften