Salat: Skrub jordskokkerne rigtigt godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Befri æblerne for kernehus og blomst og skær dem i både. Snit blegsellerien i tynde skiver og hak persillen. Giv jordskokkerne et 2 minutters opkog i letsaltet vand og dræn dem, men lad dem blive i gryden. Kom æbler, selleri, persille, eddike, olie, salt og peber i gryden og vend godt rundt. Smag salaten til og lad den trække på blussets eftervarme indtil servering.
Fisk: Krydr fiskefileterne med lidt salt og peber, rul dem samme og læg dem i et ildfast fad. Bland smør, timian, grofthakkede hasselnødder og rasp godt sammen og fordel det over fisken. Sæt fadet i ovnen ved 200°C og bag fiskerullerne 10-12 min. til de er møre.
Server fisken i fadet (brug væden som sauce) med den lune salat, små kogte kartofler og en blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften