0

Rødspætte med tomat/oliventopping og gratineret ravioli med svampe og spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ravioli: Rens svampene, børst dem forsigtigt rene og del dem i mundrette bidder. Hak skalotteløgene fint og skyl og slyng spinaten. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt melet og rør det godt sammen. Pisk mælken i lidt af gangen og fortsæt med fløden. Kog saucen godt igennem, vend parmesanosten i og smag til med salt og peber. Kog raviolierne som anvist på pakken. Rist imens svampene gyldne i lidt olie på en pande. Tilsæt løgene og sauter videre til de er klare. Vend spinat og de varme raviolier i, krydr med salt og peber og sauter til spinaten lige er faldet sammen. Hæld det hele i et smurt ovnfast fad og fordel saucen jævnt henover. Gratiner (på en rist øverst i ovnen) under ovngrillen (ved 225 grader) i 5-7 min. til overfladen er gylden og saucen bobler i kanten.

Fisk: Skær tomaterne i fine tern og vend dem med lidt salt. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af i 10 min. Hak hvidløgene fint, striml basilikumbladene og hak olivenerne groft. Vend de afdryppede tomater, hvidløg, basilikum, oliven, 2 spsk. olie og et kværn peber let sammen og smag til. Lav et dybt snit på tværs af hver filet og fold dem sammen. Læg dem i et smurt ovnfast fad, krydr med lidt salt og peber og fordel tomat/olivenblandingen ovenpå. Bag fisken i den 225 grader varme ovn (på en bageplade under raviolien) i 10 min. til fisken lige er mør og overfladen let gylden.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?